Kerstactie basisscholen voor een betere wereld

Kerstactie voor een betere wereld

De “Kerstactie voor een betere wereld” die is gehouden op beide Schaijkse basisscholen heeft het mooie bedrag opgeleverd van € 723,97. Deze opbrengt komt volledig ten goede aan de vier Schaijkse stichtingen te weten EOF, Stikaro, Hulp Oost-Europa en Pater Vos India. Naast een tentoonstelling over de kindgerichte projecten waar deze stichtingen aan werken hebben de kinderen via presentaties ook iets mee gekregen over de grote verschillen tussen arm en rijk in deze wereld en soms ook over de oorzaken daarvan. Uit de verhalen waar ze mee thuis kwamen bleek dat ze er ook echt iets over hadden opgestoken.  De coördinatie van deze actie was in handen van stichting MOV Schaijk en zij bedanken de scholen voor hun gastvrijheid en medewerking.